Betűméret csökkentése Betűméret növelése
Fotógalériánkból


Budapest légszennyezettsége
Budapest szmogtérképe


Termékek, szolgáltatások

Interferometrikus felület vizsgáló berendezések
Az optikai felületek és optikai rétegek minősítése alapvető fontosságú azok alkalmazása szempontjából, különösen nagy teljesítményű lézerekben, ahol a felületi hibák számottevő fényszórást okoznak. Az általunk fejlesztett berendezések a fény hullámhosszának akár századrésznyi felbontásával képesek vizsgálni és 3D-ben feltérképezni az optikai felületeket. A mérés elve a felület által okozott hullámfront torzulás nagy pontosságú meghatározása interferometrikus módszerrel.

Folyadéktisztaság mérő berendezések
A folyadékokban lebegő szennyező-részecskék koncentrációja határozza meg azok tisztaságát, ami igen fontos a gyógyszergyártás, az élelmiszeripar és különböző vegyészeti technológiák alapanyagának minősítése esetén vagy pl. hidraulikus olajok vizsgálatánál. Az általunk fejlesztett berendezések a fényszórás elve alapján mérik a folyadékokban lebegő, mikronos részecskék koncentrációját és méreteloszlását.

Optikai nyalábosztó napelem gyárak megmunkáló egységeibe
A napelem gyárakban a napelemek megmunkálása lézernyalábbal történik. A lézernyaláb intenzitásának pontos, egyenlő arányban történő elosztása, beállítása és pozicionálása igen fontos feladat. Az általunk kifejlesztett berendezés ezeket a feladatokat látja el nagy pontossággal és megbízhatósággal.

Aeroszol mérő berendezések
Az aeroszol a légkörben lebegő apró részecskék sokasága - pl. a por, füst/korom, vörösiszap. Ha a koncentrációjuk meghaladja az egészségügyi határértéket, akkor szmog riadót rendelnek el. Az általunk kifejlesztett, a lézer-fényszóráson alapuló berendezések, a hagyományosoktól eltérően, rövid mintavételezési idővel képesek megmérni az aeroszol részecskék számszerinti- és tömegkoncentrációját, méreteloszlását, optikai törésmutatóját és abszorpcióját. Ezek alapján az esetek nagy részében meghatározható az aeroszolok eredete, illetve a szennyező források kibocsátója.

Optikai sugárzásmérő berendezés
A Napsugaraknak a Földre érő spektruma a légkör állapotától és a benne lévő gázok és aeroszolok összetételétől és koncentrációjától függően változik. Az általunk fejlesztett berendezéssel a karakterisztikus spektrális sávok arányának összehasonlításából meghatározható az egyes káros anyagok - gázok és aeroszolok - koncentrációja, ily módon jellemezhető a légkör állapota.

Fotoelasztikus modulátorok
A fény polarizációjának modulálása fotoelasztikus módszerrel széleskörűen alkalmazható pl. polarimetriában, ellipszometriában, lock-in-os mérésekben. Az általunk szabadalmaztatott módszerrel és berendezéssel nagy frekvencia-stabilitású, alacsony teljesítmény igényű, gyakorlatilag 100%-os modulációs mélységű intenzitás-modulálást lehet végezni a polarizáció fotoelasztikus modulálásával, magas frekvencia tartományokig.

Intenzitás frekvencia konverterek
Ezek a műszerek a fény intenzitását frekvenciára konvertálják, ami nagyobb dinamika tartományban, pontosabb mérést tesz lehetővé, különösen nagy intenzitások esetén.

Levegő szennyezettség mérés lézeres műtétek esetén képződő aerosolok elemzésével
A műtétek során felszabaduló biológiai aerosolok méreteloszlásának, koncentrációjának és áramlási paramétereinek mérése és elemzése.


Interferometrikus felület vizsgáló berendezések


Folyadéktisztaság mérő berendezés


Napelem gyárak optikai berendezései


Aeroszol mérő berendezések


Optikai sugárzás mérő berendezések


Fotoelasztikus modulátorok


Intenzitás frekvencia konverterek